...främst om Bono och Robbie!

Alla inlägg den 11 augusti 2009

Av Bono och hans team - 11 augusti 2009 20:43

Här kommer tre bilder från utställning i Ronneby...





Och så kommer en bild som är tagen efter att Bono har badat....

 

Av Bono och hans team - 11 augusti 2009 18:22

Nu på eftermiddagen så har Bono tränat sök och spår.. Dessutom så tog husse med cykeln, för att passa på att tempoträna hunden medans spåren låg och drog till sig lite....


Medans matte lade första spåret så cyklade husse och Bono travade med jättefint, och det märks verkligen att han tycker om att springa av sig ibland. 

Efter 10 minuters cyklande så väntade matte vid spårstarten..

På med spårlinan och iväg! Eller kanske inte rikigt...... Bono tvärvägrade att ta upp spåret och husse fick i stort sett visa vägen fram till spårslutet, dock så tog Bono upp spåret de sista metrarna och lyckades hitta korven som låg bakom ett träd.

Medans husse gosade hunden så gick matte och gömde sig ca 50 meter bort. Det spåret tog Bono! Enda gången som han ens funderade på vart matte tog vägen var när hon hade gått över en grusväg, men det gick det oxå... =)


Så, ett av två än så länge... Vi bestämde oss för att han skulle få ett lite kortare spår med korv i själva spåret, och när matte väl hade lagt det och gått ur insåg vi att hon lika väl kunde gå till skogs för att gömma sig igen.


Och spår med korv i missar man inte minsann! Nejdå, Bärry sprang på fram till det tänkta spårslutet, men husse hann knappt ge honom beröm förräns han satte av igen, matte var ju borta! Så pådriven av husse så spårade/sökte han efter sin förlorade matte, och gick klockrent på henne!


Så kvällen kan summeras med ett misslyckat spår, ett lyckat spår och två väldigt lyckade sök. Dessutom så fick han springa lite oxå, och nu ligger han och sover på de dyraste kuddarna i soffan.. Men vad gör det?    =)

Av Bono och hans team - 11 augusti 2009 18:15

Här är Bono med sina dekoratoner som han fick på en utställning i våras...


 


Fler dekorationer hittar ni här


 

Av Bono och hans team - 11 augusti 2009 15:57

Igår var Bono och husse och cachade i Karlskrona. Vi hittade en burk, och Bono var nära att va sin första fågel...

Det hela gick till på följande vis:

Husse och Bono går längs vattnet, där det även finns ett trädäck med tillhörande trästaket (av enkel stolpmodell...). Husse går och letar efter burkgömma och pratar allmänt med Bono, som verkar väldigt intresserad av burkletandet och nosar runt som aldrig förr. Efter någon minut så letar husse så intensivt att han inte märker att hunden (som är koppla) går åt motsatt håll, för att sekunder senare göra ett utfall som var nära att slita husses axel ur led.. 

Det visar sig, när husse väl vänder sig om, att en trutunge (ungefär samma storlek som den vita huvudpersonen..) har kört in huvudet och halsen mellan två ribbor i staketet precis bakom husse och Bärry. 

Bono tyckte att detta var ett gyllene tillfälle att nacka en trut så han gjorde sitt bästa för att ha ihjäl fanskapet. Dock så fick han bara tag på ett par-tre fjädrar men det hade räckt med ett par centimeter extra, så hade han lyckats....

Vad ska man göra åt detta hemska vaktande?

Uppmuntra tycker husse, som med klapp och kel visade att Bono var duktigt som försvarade flocken mot den stora, stygga truten.


 Nu på eftermiddagen så har husse surfat runt på nätet och hittat FCI:s rasstandard för volpino italiano (suck, säger matte som läste den när vi skaffade jycken...)

How ever... I den står följande:

UTILIZATION : Guard and companion dog.

BEHAVIOUR / TEMPERAMENT : Very attached to his environment and his family, of a very distinct temperament, lively, gay and playful.


Vakta SKA han göra, och han gör det med bravur. Distinkt temprament har han definitivt och lekfull och glad är han alltid, bortsett från när han vaktar familjen. 

Så han är nog som han ska vara, och det är ju bra!

 

 



Ovido - Quiz & Flashcards