...främst om Bono och Robbie!

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2009

Spår, sök och cykling

Av Bono och hans team - 11 augusti 2009 18:22

Nu på eftermiddagen så har Bono tränat sök och spår.. Dessutom så tog husse med cykeln, för att passa på att tempoträna hunden medans spåren låg och drog till sig lite....


Medans matte lade första spåret så cyklade husse och Bono travade med jättefint, och det märks verkligen att han tycker om att springa av sig ibland. 

Efter 10 minuters cyklande så väntade matte vid spårstarten..

På med spårlinan och iväg! Eller kanske inte rikigt...... Bono tvärvägrade att ta upp spåret och husse fick i stort sett visa vägen fram till spårslutet, dock så tog Bono upp spåret de sista metrarna och lyckades hitta korven som låg bakom ett träd.

Medans husse gosade hunden så gick matte och gömde sig ca 50 meter bort. Det spåret tog Bono! Enda gången som han ens funderade på vart matte tog vägen var när hon hade gått över en grusväg, men det gick det oxå... =)


Så, ett av två än så länge... Vi bestämde oss för att han skulle få ett lite kortare spår med korv i själva spåret, och när matte väl hade lagt det och gått ur insåg vi att hon lika väl kunde gå till skogs för att gömma sig igen.


Och spår med korv i missar man inte minsann! Nejdå, Bärry sprang på fram till det tänkta spårslutet, men husse hann knappt ge honom beröm förräns han satte av igen, matte var ju borta! Så pådriven av husse så spårade/sökte han efter sin förlorade matte, och gick klockrent på henne!


Så kvällen kan summeras med ett misslyckat spår, ett lyckat spår och två väldigt lyckade sök. Dessutom så fick han springa lite oxå, och nu ligger han och sover på de dyraste kuddarna i soffan.. Men vad gör det?    =)

 
 
Famo

Famo

11 augusti 2009 20:39

Duktig vovve :-)

http://sussasvovvar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bono och hans team - 27 december 2010 18:05

Vi har skaffat oss en ny blogg som vi skriver lite mer i, se gärna den också... TeamBoRo.blogspot.com ...

Av Bono och hans team - 24 december 2010 12:24

Idag på morgonen fick matte finfina julklappar med rim, kan ni gissa vad som låg i respektive paket?   Från Robban: För vissa kan detta vara en plåga, men sätt dig  och njut i ljuset av en låga. Jag kanske inte är en poet, men kan du ana ...

Av Bono och hans team - 1 december 2010 21:30

Igår gick vi en promenad i härligt vinterväder och jag låter bilderna tala för sig själva.   ...

Av Bono och hans team - 25 november 2010 11:23

Så fort snön kom väcktes Robbie till liv! Det gick väldigt fort från att ha varit lite halvseg ett tag till att bli alldeles full av liv. Det gick i en handvändning, så fort han upptäckte att det låg lite snö på marken, blev han helt till sig! Ungefä...

Av Bono och hans team - 14 oktober 2010 22:18

Igår var jag och min kurskamrat Petra (med hundarna Robbie och Dolly såklart) och gjorde det omtalade provet, och det gick bra för oss båda! Robbie och jag blev helt klart godkända men saknade några futtiga poäng för att bli rekommenderade till en t...

Ovido - Quiz & Flashcards