...främst om Bono och Robbie!

Alla inlägg den 25 juli 2009

Av Bono och hans team - 25 juli 2009 22:46

Denna dagen började bra med en efterlängtad sovmorgon för oss alla! Men tyvärr så fortsatte inte dagen i vilans tecken, utan vi har hunnit med en hel del...


Till att börja med så kom Silver, som sedan midsommarafton har blivit utekatt på heltid (hon kommer hem och äter i princip varje dag), hem för att få sig en bit mat. På väg mot altanen blir hon dock mött av en vallande Bono. Detta var dock inte till någon hjälp för någon, för Silver tolkade detta som han skulle jaga henne och rusade iväg in på grannens tomt med Bono efter... Och efter Bono kom husse, ty vi har lärt oss att Bono är duktig på inkallning, när det INTE är något annat djur inblandat.


Så, husse kastar sig in på grannens tomt (de har fö en visningsträdgård...) för att få tag på byrackan. Väl där kunde husse notera att Bonos spårningsskills sitter där de ska, för han flög runt bland blommor och buskar med nosen i backen. Lite då och då stannade han upp och stod med ena frambenet i luften och vädrade kisen (modell jakthund).

Efter 5 låånga minuter så lyckades husse få tag på hunden som, vad husse kunde se, gjort en grop i grannens rabatt...

Dock så tog de vänliga grannarna detta med ro, och när husse stod med hunden i famnen försökte granntanten klappa Berry.

DOCK så var Berry fortfarande inställd på kattletande och förklarade för tanten att det INTE var acceptabelt att klappa på den stora stygga vakthunden =/

Tanten på finlandssvenska: "Åå, han är fortfarande lite rädd för mig, så ni får komma lite oftare" och efter detta tog hon ett stadigt tag i hunden och klappade honom.

Bono kunde inget annat göra än att tycka att det var ganska ok att bli klappad av främlingen, så uppenbarligen fungerar det att ignorera att hunden morrar och helt enkelt fortsätta klappa........


En stund senare kom mattes föräldrar på en kort visit för att hämta mer rabarber till den eftertraktade chutneyn. De fick även smaka på det otroligt goda kaffe som det blir av den nyinköpta vakuumbryggaren!


Eftermiddagen spenderades med två andra kattjägare, nämligen Tora och Molly.

Det gick lika bra som vanligt. Hundarna lekte lite, mattarna satt i hamocken och hussarna satt vid datorn och tittade på jaktfilmer. Perfekt för alla, helt enkelt!





Ovido - Quiz & Flashcards